Discurs presa possessió a l’Ajuntament de Salou. 13/06/2015

Bon dia a tothom. En primer lloc felicitar a tots els regidors i regidores que avui prenen possessió  en la constitució de l’Ajuntament per aquesta legislatura 2015-2019.

En segon lloc dir que  els regidors del grup d’ERC volem fer pales el nostre suport al procés nacional  i ja que en la fórmula de jurament o promesa del càrrec no ens ha estat permès fer-ho, ho diem ara:

AMI

Ara volem explicar el perquè del nostre vot i que n’esperem d’aquesta legislatura que avui encetem:

1.El vot a la nostra candidatura s’explica, en primer lloc, pel fet que aquesta és l’única que ha recollit el compromís de suport al procés de construcció nacional que acabem de llegir i del qual entenem que Salou no en pot quedar al marge.

2.-Perque a pesar d’haver rebut l’oferta de manera reiterada , per part de CIU, de formar part de l’equip de govern, ERC va entendre, i així ho vam transmetre, que no es donaven les circumstàncies per acceptar-ho, bàsicament per una falta de confiança .Esperem , d’acord amb el seu compromís , que vostès generin aquesta confiança en un futur pròxim .És a les seves mans i ara  és el moment de fer una nova política en formes i fons.

3.- Com els vam dir, ERC  té un programa i un compromís amb Salou i el país  que es basa en:

  • Tot el suport al procés sobiranista. Des del pobles i ciutats hem de construir un nou país.
  • Valors: regeneració democràtica, ética, transparència en la gestió dels recursos públics, honestedat, justícia social, les persones, la participació ciutadana son eixos indestriables per nosaltres.
  • La Cohesió social ,transversalitat d’acció entre àrees ,per construir una ciutat més acollidora, humana i inclusiva. Les persones han d’esdevenir una prioritat per a tots.
  • La emprenedoria i la potenciació dels nostres sectors productius (turisme,comerç,serveis), el foment de l’ocupació
  • Un model de ciutat socialment justa, equilibrada, ben mantinguda sempre, endreçada mediambientalment amb potenciació dels barris i que al mateix temps siguin tractats de manera justa en equipaments i serveis.
  • Generar un pacte de ciutat. Totes les forces aquí representades hem de consensuar el màxim que es pugui aquells temes que es consideren primordials o prioritaris per al futur del municipi. Ningú per si sol s’hauria d’atribuir l’èxit. Estem per a treballar i millorar les expectatives de tots els salouencs. I quan convingui que hi participin i diguin l’ última paraula. Participació .

Concloent,

Segurament, amb alguns grups més que d’altres , tenim moltes coincidències i en alguns aspectes diferències insalvables, però a partir d’avui nosaltres estem oberts a participar en la millora de  tot allò que afecta a tots els salouencs i salouenques.

Si es així i es donen els escenaris oportuns, amb els valors adequats i que puguem assolir un Salou més just socialment, mes cohesionat, més sostenible i més emprenedor, nosaltres , el grup d’ERC està en disposició de fer-ho i col.laborar, amb la finalitat que d’aquí a 4 anys quan aquesta legislatura acabi ens puguem sentir orgullosos del nostre servei a tota la ciutadania i si pot ser , aquest és el nostre desig, dins del marc d’una República Catalana lliure i sobirana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s