L’Impuls municipal del Cap Salou

L’altre dia mentre fullejava l’edició especial de La Vila dels 10 anys, em trobo a la pàgina 51 un article que amb grans lletres encapçalava el següent titular:” El Cap Salou recibe impulso”. Aquest article fa , juntament amb moltes més pàgines, una gran ensabonada o també dit  “bany i massatge” a les actuacions de l’Ajuntament més destacades durant aquest deu anys de vida  del ja reconegut per  imparcial i objectiu aquest diari local.

Dons bé, quant fa referència al impuls, que ha rebut la zona del Cap Salou, anomena el Centre Cívic dels Triangles i el Centre Cívic del  Mas de l’Esquerrer. Segons el diccionari quan busques la paraula impuls, diu:” Força que fa avançar, desenvolupar-se una activitat ,una institució ,etc,”.

Em pregunto i suposo que els veïns de Xalets de Salou també ho fan. Què se’n ha fet del Mas de l’Esquerrer ( 541.961 €), tancat permanentment i sense cap activitat impulsora de res , desprès de les promeses fetes en el marc dels consells sectorials. No res. A part d’ubicar ara una escola taller o quelcom semblant dels plans ocupacionals. Malaguanyada festa amb inflables i xocolatada i fanfàrria del dia de la inauguració. Els veïns de la zona no l’han gaudit cap més dia.

 Què no dir del Centre Cívic dels Triangles. Abandonat, entorn brut i amb aspecte d’aquell que ha fugit en acabar la temporada i no ha pagat el lloguer. Vull suposar que aquest “impuls” l’hauran notat els veïns de Cap Salou que es senten traïts de que allò  que es prometia a les reunions del Consell sectorial dels barris no es duia a terme i a més a més els hi col·locava  un heliport que no sortia a l’ordre del dia. La setmana passada hi vaig anar, m’hi vaig passejar i ho vaig veure, no té l’aspecte de ser un centre cívic impulsat per l’Ajuntament.

Per tant puc i podem dir que aquest dos anomenats Centres Cívics, no funcionen com a tals i la poca activitat que hi ha al dels Triangles és per la voluntat de l’associació de veïns.

Cal i és d’obligada necessitat planificar i organitzar abans de construir o d’inaugurar un equipament, sigui el que sigui, per dotar-lo dels mitjans, recursos humans i econòmics i de la programació per a que facin aquelles funcions per les que han estat dissenyats i executats. Tan fàcil com un Pla director. Però  a la vista està que han estat incapaços o ho han vist molt difícil. Amb participació de la gent, governar amb la gent i no per la gent, amb una gestió eficaç i eficient i transparència, es poden assolir millor els objectius. Sempre que la finalitat sigui la gent i no la electoralista. Hi ha qui no coneix el significat de la paraula impulsar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s