Eufòria després del 9N

Primer de tot: quina alegria veure, com a voluntari de una taula de votació al Institut Jaume I de Salou, en primera línia famílies senceres, avis, fills, néts i potser besnéts entrant tots junts al Institut amb el vot preparat i amb un somriure als llavis!

La foto de rigor amb el fill posant el vot a l’urna, que encara és petit, i l’avi amb els ulls plorosos perquè, finalment, ha pogut respondre a una pregunta que s’ha passat tota la vida esperant que la hi fessin. Sorprès per veure més gent gran que joves. Si, la gent gran la que deien que estava temorosa per les pensions. Quina falàcia.

Malgrat les dificultats organitzatives, malgrat que ha acabat sent només una jornada de participació ciutadana, malgrat que no tenia garanties legals, malgrat que ens han volgut posar la por al cos i ens han amenaçat i menystingut alhora, gairebé dos milions i mig de catalans hauran volgut donar la seva opinió sobre la independència de Catalunya. Més de 3.600 Salouencs i Salouenques.
Els hi agradi o no, de les urnes del 9N n’emergeix un mandat democràtic clar i potent: Catalunya ha desconnectat de l’Estat espanyol , i també ho a fet Salou i així es ratificarà en la propera cita electoral, i aquesta ningú no la podrà impedir i serà amb totes les garanties democràtiques.
No ens podem permetre el luxe de fallar al votant de Salou, el compromís d’Esquerra Republicana de Salou és: justícia social, transparència ,bona governança, participació  i fora corrupció. Les bases per a un nou país, un país independent’.

I ara què?

Doncs el que tothom espera, no? Que tots els partits polítics es posin d’acord sobre com s’ha de fer al més aviat possible unes eleccions que siguin determinants i que tinguin un resultat vinculant.

Tota aquesta gent que va anar a votar el 9 N no vol esperar més: no vol esperar a les properes eleccions municipals a veure què passa; no vol esperar a les eleccions espanyoles del novembre del 2015 confiant que surti un govern espanyol amb minoria; no vol esperar el final d’aquesta legislatura i després ja veurem què…

Amb llista unitària, sense llista unitària, amb uns acords mínims, sense uns acords mínims, però volem votar i volem decidir el futur del nostre país. I que cada partit respongui electoralment de les seves posicions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s